Kruikenloop 2017

Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Het is weer Carnaval in Kruikenstad en dat betekent natuurlijk op Carnavalszaterdag dat de Kruikenloop plaats vind. Voor vele leden is de Kruikenloop niet de opening van het Carnavalsweekend, maar voor de vele andere deelnemers is dat wel. De wedstrijd heeft daardoor een frisse en gezellige sfeer. Iedereen doet zijn best om er op je Carnavalsbest uit te zien, en er is mooie mix tussen de échte wedstrijdlopers en de recreatieve lopers.

De Kruikenloop wordt elk jaar wel bezocht door een aantal leden van Parcival en dus ook dit jaar. De nadruk ligt daarbij wél op bezoeken en niet op meelopen aan de wedstrijd over 5, 10 of 15km. Pieter Vromen was dit jaar net te laat voor het startschot, maar wél de fanatieke Parcivallers gaan aanmoedigen.

Op de 5km voor de vrouwen werd Roos Staps 3e dame in een tijd van 21:19 minuten. Zelf was ze erg tevreden over haar tijd en was ze erg blij met de aanmoedigen van trainingslid Hester Lingsma. Hester wilde Roos passeren tijdens haar wedstrijd over 15km, maar zag dat Roos misschien nog wel even kon aanzetten en hielp haar om tijdens de laatste 500meter nog even te versnellen. Terwijl Roos finishte liep Hester nog twee rondjes door en zij finishte over 15 km in een tijd van 1:05:35 uur .

Bij de 5km voor mannen deed Luc Borghans mee. Luc zei na afloop van de wedstrijd ”Het ging erg goed, en ik ben erg tevreden”. Luc die uit Maastricht komt voelde zich dan ook lekker thuis tijdens de Carnavalsloop. Luc finishte dan ook in een nette tijd van 19 minuten en 12 seconden.

Tegelijkertijd met de 5km startte ook de 10 en de 15km. Bij de vrouwen stond Alja Poklar hier aan de start en Alja finishte in een mooie tijd van 54:23 minuten. Ook Erik van der Heijden verscheen aan de start. Erik liep 15km in een tijd van 58:20 minuten. Twee mooie prestaties!

De prijs voor beste outfit onder de Parcivallers ging dit jaar naar Pieter Vromen die in het Parcivarken pak ons allemaal aanmoedigde.

Geniet van Carnaval en tot op de eerst volgende training op donderdag 2 maart! Let dus op, komende dinsdag is er geen training ivm Carnaval.

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.