Parcivallers oogsten medailles bij de Warandeloop Businessrun

Op zondag 27 november 2016 stond voor veel parcivallers de grootste cross van het land op het programma: de Warandeloop. Net als andere jaren mochten de studenten van Parcival meedoen met de Businessrunteams van Tilburg University. Parcival had een eer hoog te houden: in de afgelopen jaren zijn er veel medailles geoogst bij de Businessrun.

Stipt om 14.35 begon de 5 kilometer. Al snel nam Joep Staps de leiding, en stond die niet meer af. Erik van der Heijden kwam daar met een derde plek snel achteraan, wat knap is gezien het feit dat hij nog kampte met een jetlag. Vervolgens kwamen de andere Parcivallers een voor een binnendruppelen. Opmerkelijk feit is dat het bestuur binnen 20 seconden op elkaar zat. Bij de vrouwen bestond het podium volledig uit Parcivalladies. Op de eerste plek stond meetrainster Dyanne Verpaalen, zilver was er voor Roos Staps en het brons ging om de nek van Marieke Musegaas. Ook de teams waren slim ingedeeld. Zowel bij de gemengde- als bij de vrouwencategorie werd de gouden plak veroverd, en bij de gemengdecategorie was er tevens een derde plaats!

Tien minuten later dan de 5 kilometer begon ook te 10 kilometer. Ook hier werd er flink medailles geoogst. Het gehele mannenpodium bestond hier uit Parcileten: meetrainer Stein Posthuma was de snelste, op de voet gevolgd door Jesse van de Ven en Robbert van de Wouw. Ook was er een tweede plek bij de vrouwen voor, uiteraard, Hilde Gilissen. Ook hier kon het dus niet anders dan dat het goud voor de teamklassering naar de lopers van Parcival ging.

Al met al een succesvolle middag! Dit zou echter voor het laatst kunnen zijn. Aangezien Tilburg University maar een beperkt aantal plekken heeft, en het evenement onder het personeel in deelname stijgt heeft Tilburg University aangekondigd dat dit jaar de studenten voor het laatst mochten meedoen. Maar na deze medailleregen, welke uiteraard aanzien een reputatie met zich meebrengt moet Tilburg University toch tot inkeer moeten komen. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen! Check voor alle foto’s onze facebook!

Individuele resultaten:

5 km:

Joep Staps                         1e                     16:51

Erik van der Heijden       3e                     18:15

Dyanne Verpaalen           1e vrouw         19:36

Victor van Buuren            7e                    19:44

Jeroen Vermond               19e                   21:11

Walter Verbeet                  24e                 21:34

Roos Staps                         2e vrouw       21:35

Marieke Musegaas           3e vrouw       22:09

Anne de Smit                     5e vrouw       23:00

Anke te Boekhorst            7e vrouw       23:23

Maartje van Gestel           11e vrouw      23:48

Nadine Eyck                       14e vrouw     25:34

10 km:

Stein Posthuma                 1e                     33:49

Jesse van de Ven               2e                    34:03

Robbert van de Wouw     3e                     34:06

Alexander Picard              4e                     35:54

Armand van de Smissen 6e                     36:11

Hilde Gilissen                    2e vrouw        39:31

Ricardo Barahona             18e                  39:42

Niels Buijs                          26e                  40:35

Benoît Hendriks                93e                  45:51

Alja Poklar                          168e                49:44

Anni Luoma                       222e                52:19

Winnende team 5km vrouwen

Winnende team 5km vrouwen

Winnende team 10 gemengd

Winnende team 10 gemengd

 

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

Geen reacties om te tonen.